Header Ads

ខម្រេចកង្កែប

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ពងក្រួច កង្កែប
  • ទឹកប្រេងខ្យង ម្រេចម៉ដ្ឋ ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប អំបិល
  • ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់
  • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ

វិធីធ្វើ៖
  1. យកពងក្រួចទៅស្ងោរឲ្យឆ្អិនរួចបកសម្បកចេញអោយស្អាត ទុកមួយអន្លើ
  2. កង្កែបត្រូវពន្លាត់ស្បែកឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាកង់ៗល្មមទុកឲ្យស្រស់ទឹក
  3. រួចយកកង្កែបទៅប្រឡាក់ជាមួយស្ករត្នោត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ម្សៅស៊ុប ទឹកប្រេងខ្ចង អំបិល និងម្រេចមួយសន្ទុះឲ្យចូលជាតិល្អ។
  4. ដាក់ឆ្នាំងទុកអោយក្ដៅបន្តិច រួចដាក់ស្ករត្នោតចូលមកូរឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង រួចសឹមចាក់កង្កែបប្រឡាក់ចូលរម្ងាស់មួយរំពុះ សឹមចាក់ពងក្រួចចូល និង ទឹកបន្តិច ហើយកូរឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត និងទុករយៈពេលប្រមាណ២០នាទី
  5. នៅពេលទទួលទាន ត្រូវដួសដាក់ចាន ហើយបន្ថែមម្រេច និងរោយស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ រួចជាការស្រេច ។
*** បើអត់មានពងក្រួច មិនដាក់ក៍បាន

រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍

No comments

Powered by Blogger.