Header Ads

តុងយាំភ្លៅមាន់តាមបែបថៃ

គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់​មាន់ ៣៥០ ក្រាម (សាច់ភ្លៅ) កាត់ជាដុំតូចល្មម
- ទឹកត្រី ២-៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមក្រហម ២ ដុំ ចិតជាចំណិតដាក់លីង
- ម្ទេស ២-៤ ផ្លែ (ម្ទេសក្រៀម) ដាក់លីង
- រំដេង ៤-៥ ចំណិត
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់ ដុំចិតបញ្ឆិតប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃ
- ផ្សិតចំបើង ២០០ ក្រាម
- ប៉េងប៉ោះទុំ ៣-៤ ផ្លែ ១ ពុះជាបួន
- ទឹក​ក្រូចឆ្មា ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកអំពិល ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស្ងោរមាន់ ១ ចាន
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ១ ក្តាប់
- ប៊ីចេង ១ ចុង​ស្លាបព្រាកាហ្វេ


វិធីធ្វើ៖
១. មុន​ដំបូង​ត្រូវ​ដាក់​ដាំ​ឆ្នាំង​សម្លរ​ឲ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ទឹកស៊ុបមាន់ សាច់មាន់ និងទឹក​ត្រី​ចូលរួច​បន្ថយ​កំ​ដៅ​ទុក​ប្រហែល​២០នាទី។
២. ២០ នាទីក្រោយ​មក​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​​ខ្ទឹមក្រហម, ម្ទេស, គល់​ស្លឹក​គ្រៃ, រំដេង និងស្លឹកក្រូចហើយ៥នា​ទី​ទៀតត្រូវ​បន្ថែម​ផ្សិត, ប៉េងប៉ោះ, ទឹកអំពិល, ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា និង​ប៊ីចេង។
៣. នៅ​ពេល​ដែល​សម្លរ​ពុះ​ម្តងទៀត (ពុះភ្លាមៗ) អ្នក​គ្រាន់​តែ​បន្ថែម​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ចូល​ចុង​ក្រោយ​ជា​កា​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.