Header Ads

ចេក​កាច់​រាង

គ្រឿងផ្សំ៖
  1. សាច់ជ្រូក​សុទ្ធ ចេកខ្ចី ការ៉ុត ម្អម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេស ក្រូចឆ្មារ ប្រហុក
  2. អំបិល ស្ករស និង​ម្សៅស៊ុប។

វិធីធ្វើ៖
  1. វិធី​ចម្អិន​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​សាច់ជ្រូក​ទៅ​ចំហុយ​​ឲ្យ​ឆ្អិន រួច​​ហាន់​វា​ជា​ដុំ​តូចៗ សឹម​យក​ទៅ​បុក​​កុំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។
  2. ចេកខ្ចី​ត្រូវ​យក​ទៅ​ចិត​សម្បក​​កុំឲ្យ​អស់​ពេក ដោយ​ទុក​សម្បក​ពណ៌​បៃតង​ជាប់​សាច់​ចេញ​ខ្លះ។ ចេកខ្ចី​នោះ​ត្រូវ​យក​ទៅ​បុក​កុំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ដូច​គ្នា។
  3. ចេក​ដែល​បុក​ហើយ​ត្រូវ​យក​ទៅ​បុក​លាយ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក​ ដោយ​ចាប់ផ្ដើម​ដាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ដូចជា អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង​ច្រូច​ទឹក​ប្រហុក​បន្តិច​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ។
  4. ចិត​ខ្ទឹមក្រហម និង​ម្អម​ជា​កង់ៗ​រួច​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ត្បាល់​​បុក​តិចៗ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក និង​ចេក​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ និង​ធ្វើ​យ៉ាង​ណា​កុំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។
  5. ចាប់ផ្ដើម​បន្ថែម​ម្ទេស និង​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​​តិច​ ឬ​ច្រើន​ទៅ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​។
  6. សម្រាប់​បន្លែ​អន្លក់​​វិញ​មាន​ដូចជា​ ម្អម ការ៉ុត និង​ចេក​ដែល​គេ​ហាន់​ជា​ចំណិត​ស្ដើង​​​វែងៗ​។

No comments

Powered by Blogger.