Header Ads

ញាំ​ម្រះ​បង្គា

គ្រឿងផ្សំ៖
  1. ម្រះ បង្គា សាច់ជ្រូក​ (សាច់ស្មា) ស្លឹក​ឃិនឆាយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ក្រហម សណ្ដែកដី​លីង
  2. ទឹកត្រី ស្ករស និង​ម្សៅស៊ុប
វិធីធ្វើ៖
  1. ចំពោះ​វិធី​ចម្អិន​វិញ ដំបូង​ត្រូវ​ធ្វើ​ទឹកត្រី​កោះកុង​ដោយ​យក​ខ្ទឹម​ស​បុក​ជាមួយ​ម្ទេស​រួច​ បន្ថែម​ស្ករស ម្សៅស៊ុប ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ និង​ទឹកត្រី​ចូល។
  2. ប្រសិន​បើ​ចង់​ឲ្យ​ទឹក​ត្រី​នេះ​ខាប់​ ត្រូវ​ដាក់ខ្ទឹម​ស​ឲ្យច្រើន។
  3. ម្រះ​ត្រូវ​លាង​រួច​ពុះ​បណ្ដោយ​ជា​ពីរ សឹម​ហាន់ជា​សរសៃ​ស្ដើង​ដូច​ក្នុង​រូបភាព។ ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ល្វីង​របស់​វា ​ត្រូវ​យក​ចំណិត​ម្រះ​ទៅ​ច្របាច់​​អំបិល​​ទុក​ប្រមាណ​ ១៥ ​នាទី​សឹម​លាង​ទឹក​ចេញ។ ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹម​ក្រហម​​ត្រូវ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ​។
  4. បង្គា​ស្រស់​ត្រូវ​ស្រុស​មួយ​ភ្លែត​រួច​បក​សម្បក។
  5. សាច់​ជ្រូក​ត្រូវ​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​រួច​ដាក់​លើ​ខ្ទះ​​ឆា​ជាមួយ​ប្រេង និង​សណ្ដែក​ដី។ម្រះ​ ​បង្គា​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ស្លឹក​ឃិនឆាយ ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមក្រហម​ត្រូវ​យក​ទៅ​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ក្នុង​ចាន​គោម ​រួច​សឹម​ស្រោច​ទឹកត្រី​កោះកុង រោយ​​ម្សៅស៊ុប និង​ដាក់​សណ្ដែកដី​បុក​ ហើយ​បន្ត​ច្របល់​​រហូត​ដល់​ចូល​ជាតិ​សព្វ​សាច់​ជាការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.