ញាំម្រះបង្គា
គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្រះ បង្គា សាច់ជ្រូក (សាច់ស្មា) ស្លឹកឃិនឆាយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម សណ្ដែកដីលីង
- ទឹកត្រី ស្ករស និងម្សៅស៊ុប
- ចំពោះវិធីចម្អិនវិញ ដំបូងត្រូវធ្វើទឹកត្រីកោះកុងដោយយកខ្ទឹមសបុកជាមួយម្ទេសរួច បន្ថែមស្ករស ម្សៅស៊ុប ទឹកក្រូចឆ្មារ និងទឹកត្រីចូល។
- ប្រសិនបើចង់ឲ្យទឹកត្រីនេះខាប់ ត្រូវដាក់ខ្ទឹមសឲ្យច្រើន។
- ម្រះត្រូវលាងរួចពុះបណ្ដោយជាពីរ សឹមហាន់ជាសរសៃស្ដើងដូចក្នុងរូបភាព។ ដើម្បីកាត់បន្ថយជាតិល្វីងរបស់វា ត្រូវយកចំណិតម្រះទៅច្របាច់អំបិលទុកប្រមាណ ១៥ នាទីសឹមលាងទឹកចេញ។ ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ។
- បង្គាស្រស់ត្រូវស្រុសមួយភ្លែតរួចបកសម្បក។
- សាច់ជ្រូកត្រូវចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ដ្ឋរួចដាក់លើខ្ទះឆាជាមួយប្រេង និងសណ្ដែកដី។ម្រះ បង្គាសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ស្លឹកឃិនឆាយ ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវយកទៅច្របល់ចូលគ្នាក្នុងចានគោម រួចសឹមស្រោចទឹកត្រីកោះកុង រោយម្សៅស៊ុប និងដាក់សណ្ដែកដីបុក ហើយបន្តច្របល់រហូតដល់ចូលជាតិសព្វសាច់ជាការស្រេច៕
Post a Comment