Header Ads

របៀបបណ្តុះផ្សិតចំបើង


គ្រឿងផ្សំ៖

  • ជីរអាចម៍គោ ឬ ជីរពោះត្រី
  • ចំបើងចិញ្ច្រាំ ទឹក ម្សៅពោត
  • ដីខ្មៅ (ដីខ្មៅនៅកន្លែងចងគោ ដីគុម្ពចេក ដីល្បប់ភក់បាតបឹង ជាដើម)
របៀបដាំ៖
  1. យកពោះត្រីឬ អាចម៍គោ ទៅបុកលាយដីខ្មៅ ហើយហាលអោយស្ងួត រួចបុកអោយរសោះៗ ទុកចោលប្រហែល ១០ថ្ងៃ។
  2. យកចំបើងចាស់ៗ ចិញ្ច្រាំខ្លីៗ ហើយ ជ្រលក់ទឹកក្តៅឧណ្ហៗ អោយសើមជោគ រួចយកទៅ គរធ្វើជារងដំណាំ។ ក្រាលប្រហែលកម្រាស់ប្រហែលពីរតឹក។
  3. យកដីជីរពោះត្រី ឬ ដីជីរអាចម៍គោ ទៅរោយបន្ថើរៗ ពីលើ។
  4. យកម្សៅពោត corn flour ទៅរោយពីលើ ស្តើងៗ មួយជាន់ទៀត។
  5. យកចំបើងចិញ្ច្រាំខ្លីៗ ជ្រលក់ទឹកក្តៅឧណ្ហៗ អោយសើម រួចយកទៅក្រាលពីលើ កម្រាស់ប្រហែល១តឹក។
  6. យកដីជីរពោះត្រី ឬ ដីជីរអាចម៍គោ ទៅរោយបន្ថើរៗ ពីលើ។
  7. យកម្សៅពោត corn flour ទៅរោយពីលើ ស្តើងៗ មួយជាន់ទៀត។
  8. យកចំបើងចិញ្ច្រាំខ្លីៗ ជ្រលក់ទឹកក្តៅឧណ្ហៗ អោយសើម រួចយកទៅក្រាលពីលើ កម្រាស់ប្រហែល២តឹក។
  9. យកផ្ទាំងសំពត់ប្លាស្ទិក គ្របពីលើ ហើយសង្កត់អោយហប់ កុំអោយរបើកតាមខ្យល់។
  10. មួយអាទិត្យម្តង បើកផ្ទាំងសំពត់ចេញ ប្រស់ទឹកអោយសើមចំបើងផ្អួរៗតិចៗ ហើយគ្របទុកវិញ តែកុំប្រស់ទឹកច្រើនហួសប្រមាណ នឹងនាំអោយផ្សិតរលួយកូន ខានដុះចេញមក។
  11. ក្នុងរយៈពេលពីរអាទិត្យ ផ្សិតនឹងចាប់ផ្តើមដុះចេញកូនតម្រៀបគ្នា។ បើសិនជាមានផ្សិតធំល្មម អាចបេះបាន សូមបេះចេញ ដើម្បីទុកកន្លែង អោយផ្សិតដុះថែមទៀត នៅថ្ងៃបន្តបន្ទាប់មក។
  12. ចំពោះអ្នកសំបូរដើមទុន គេអាចធ្វើបន្ទប់ ប្រក់ប្លាស្ទិក ហើយមានរានឬស្សី ដាក់ចំបើង ដើម្បីបណ្តុះកូនផ្សិត។ ធ្វើបែបនេះ នឹងធ្វើអោយងាយស្រួល ពេលបេះផល។ នៅពេលដើរចេញចូល ប្រស់ចំបើង សូមបើកជញ្ជាំងនិងទ្វារ អោយធំ ដើម្បីទាញយក អុកស៊ីសែន។ បើមិនដូច្នេះទេ គេអាចពុលខ្យល់ហប់ សន្លប់បាត់ស្មារតីបាន នៅពេលគេចូលប្រស់ទឹក ឬ ចូលបេះផ្សិត។
  13. រយៈកាលបេះផល គឺរវាងចុងអាទិត្យទីពីរ រហូតដល់ពេញអាទិត្យទី៤។
  14. ចូលអាទិត្យទី៥ ឬ ទី៦ ផ្សិតនឹងថមថយកំសួល លែងដុះ។ ដូច្នេះ គេអាចរើរង យកចំបើងជ្រលក់ទឹក ប្រស់ជីរនិងម្សៅពោត សាជាថ្មី។
  15. ផ្សិតចំបើងអោយផលល្អ នៅពេលអាកាសធាតុក្តៅហើយហប់។
  16. បើមិនចង់ប្រើអាចម៍គោ ឬ ពោះត្រី អាចប្រើមេដំបែស្រា ក៏បាន គ្រាន់តែលទ្ធផល ស្ទើរចំនួនជាង។
  17. ផ្សិតចំបើង ផ្តល់វិតាមីន B ធ្វើអោយដុះឈាមក្រហម មានកម្លាំង, វីតាមីន D សម្រាប់ជួយបណ្តុះឆ្អឹង ព្រមទាំង ជីវជាតិសំខាន់ៗផ្សេងៗទៀត សម្រាប់ជួយអោយរាងកាយ មនុស្ស ទទួលនូវ សុខភាពរឹងប៉ឺង។






រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍

No comments

Powered by Blogger.