Header Ads

ខ​ប្រហុក

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ត្រី​អណ្ដែង សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់ ប្រហុក ខ្ទឹមស ម្ទេស ស្លឹក​ក្រូច​សើច និង​ត្រប់​ពុត​លំញង។
  • បន្លែ​អន្លក់​៖ ត្រកួន ត្រប់ស្រួយ ត្រសក់ ផ្កា​ស្នោ ខ្ញី ស្វាយ​ខ្ចី ពពាយ ​និង​ព្រលិត (ឬ​បន្លែ​ផ្សេង​តាម​ចំណូល​ចិត្ត)​។
  • គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ៖ ម្សៅស៊ុប ប៊ីចេង ស្ករស និង​ស្ករ​ត្នោត។
វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូង​ត្រូវ​យក​ខ្ទឹមស​មក​បក​សម្បក​ចេញ និង​បេះ​ត្រប់​ពុត​លំញង។
  2. យក​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​ទៅ​ចិញ្ច្រាំ​ទុក​មួយ​អន្លើ
  3. រួច​សឹម​ចិញ្ច្រាំ​ប្រហុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ល្អ​ឲ្យ​ទុក​ដោយ​ឡែក​។
  4. យក​ត្រីអណ្ដែង​ទៅ​បំពង​ឲ្យ​ស្រួយ និង​ឆ្អិន​ល្មម រួច​ដួស​ទុក​ឲ្យ​ស្រក់​ខ្លាញ់។
  5. បន្ទាប់​មក ទៀត​ យក​ខ្ទឹមស គ្រាប់​ពុត​លំញង ម្ទេស​ក្រហម និង​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ទៅ​លីង​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ
  6. មុន​នឹង​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល។ ចាប់​ផ្ដើម​បង់​ប្រហុក និង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​រួច​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ឆា​ជាមួយ​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ សាច់។
  7. ចុង​ក្រោយ​ដាក់​ត្រី​អណ្ដែង​បំពង​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ ជាមួយ​ប្រហុក និង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ រួច​ចាក់​ទឹក​ចូល​បន្តិច។
  8. ចាប់​ផ្ដើម​បង់​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ រួម​មាន ម្សៅស៊ុប ប៊ីចេង ស្ករស និង​ស្ករ​ត្នោត​ក្នុង​បរិមាណ​តិច​តួច ហើយ​រម្ងាស់​ឲ្យ​ឆ្អិន​សាច់​ត្រី ដើម្បី​ឲ្យ​ខ​ប្រហុក​បាត់ដំបង​នេះ​កាន់តែ​មាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់។

No comments

Powered by Blogger.