Header Ads

យីហ៊ឺ​បី​រសជាតិ​

គ្រឿងផ្សំ៖
  • យីហ៊ឺ បង្គាក្រៀម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ជ្រក់​គល់ខ្ទឹម ម្ទេស​ដៃនាង ជីររណារ ជីរនាងវង សាលាដ ការ៉ុត ក្រូចឆ្មារ គល់​ស្លឹកគ្រៃ ម្សៅស៊ុប និង​ស្ករស។
វិធីធ្វើ៖
  1. វិធី​ធ្វើ​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​ដុត​យីហ៊ឺ​ឲ្យ​ក្រៀម​ល្មម រួច​ហែក​បេះ​ជា​សរសៃៗ។
  2. បង្គា​ក្រៀម​ត្រូវ​ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក​ រួច​ពូត​ឲ្យ​ស្ងួត។
  3. គល់​ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមក្រហម​ត្រូវ​ហាន់​ស្ដើងៗ។
  4. បន្ទាប់ពី​រៀបរយ​គ្រឿង​ផ្សំ​រួច ត្រូវ​ចាប់ផ្ដើម​យក​សរសៃ​យីហ៊ឺ បង្គាក្រៀម គល់​ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ជីររណារ ជីរនាងវង និង​ជ្រក់​គល់​ខ្ទឹម​មក​ច្របល់​ចូលគ្នា​ដោយ​បន្ថែម​ស្ករស ម្សៅស៊ុប ហើយ​ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មារ​ចូល​បន្តិច។
  5. ចុងក្រោយ គ្រាន់តែ​រៀប​សាលាដ និង​ចំណិត​ការ៉ុត​ដាក់​ចាន រួច​ដួស​ញាំ​ដាក់​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច។
***យីហ៊ឺ​បី​រសជាតិ​នេះ​ជា​ប្រភេទ​គ្រឿង​ក្លែម​មាន​រសជាតិ​​ជូរអែម​ហឹរ​តិចៗ

ប្រភព៖ ភ្នំពេញប៉ុស្ត៍

No comments

Powered by Blogger.