វិធីធ្វើ ចៀនចួនត្រី
គ្រឿងផ្សំ៖
- ខ្ញី ហាន់ជាសរសៃ
- ត្រីសណ្ដាយ
- សៀងផ្អែម
- ក្រូចឆ្មារ
- ស្លឹកខ្ទឹម
វិធីធ្វើ៖
1- ដាក់ប្រេងឆានៅខ្ទះ អោយក្ដៅបន្តិច ទើបដាក់ត្រីចៀន អោយក្រៀមស្រួយល្អ(កុំប្រែច្រើនដងពេក អាចនាំអោយបែកសាច់ត្រី)។
2- ពេលត្រីឆ្អិនក្រៀម លើកចេញសិន រួចដាក់ខ្ញីឆាប្រើភ្លើងតិចៗ អោយខ្ញីក្រៀម។
3- ឆ្លៀតពេលកំពុងឆាខ្ញី យើងមកលាយគ្រឿងសៀងសិន៖ សៀងផ្អែម ចាក់ដាក់ចាន ហាន់ស្លឹកខ្ទឹមដាក់ រួចថែមទឹកបន្តិច ក្រូចឆ្មារបន្តិច អោយមានរសជាតិ ប្រៃផ្អែមជូរ។
4- ដល់ពេលខ្ញីឆ្អិនក្រៀមហើយ ចាក់ទឹកសៀងចូលខ្ទះនោះ ទើបដាក់ត្រីចៀនចូល ប្រើភ្លើងតិចៗ ដើម្បីអោយត្រីចូលជាតិ ជាមួយនិងសៀង ភ្លក្សមើល ថែមថយជាការស្រេច៕
ប្រភពពី ៖ cool1007
- ខ្ញី ហាន់ជាសរសៃ
- ត្រីសណ្ដាយ
- សៀងផ្អែម
- ក្រូចឆ្មារ
- ស្លឹកខ្ទឹម
វិធីធ្វើ៖
1- ដាក់ប្រេងឆានៅខ្ទះ អោយក្ដៅបន្តិច ទើបដាក់ត្រីចៀន អោយក្រៀមស្រួយល្អ(កុំប្រែច្រើនដងពេក អាចនាំអោយបែកសាច់ត្រី)។
2- ពេលត្រីឆ្អិនក្រៀម លើកចេញសិន រួចដាក់ខ្ញីឆាប្រើភ្លើងតិចៗ អោយខ្ញីក្រៀម។
3- ឆ្លៀតពេលកំពុងឆាខ្ញី យើងមកលាយគ្រឿងសៀងសិន៖ សៀងផ្អែម ចាក់ដាក់ចាន ហាន់ស្លឹកខ្ទឹមដាក់ រួចថែមទឹកបន្តិច ក្រូចឆ្មារបន្តិច អោយមានរសជាតិ ប្រៃផ្អែមជូរ។
4- ដល់ពេលខ្ញីឆ្អិនក្រៀមហើយ ចាក់ទឹកសៀងចូលខ្ទះនោះ ទើបដាក់ត្រីចៀនចូល ប្រើភ្លើងតិចៗ ដើម្បីអោយត្រីចូលជាតិ ជាមួយនិងសៀង ភ្លក្សមើល ថែមថយជាការស្រេច៕
ប្រភពពី ៖ cool1007
Post a Comment