Header Ads

បុកល្ហុង

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ល្ហុងឈូសជាសសៃៗ
  • ប៉េងប៉ោះ
  • សណ្ដែកគួរ ( កាត់ប្រហែល 2ថ្នាំងដៃ )
  • ក្ដាមប្រៃ ( បកអោយស្អាត )
  • ទឹកត្រី, ស្ករត្នោត, ប៊ីចេង, ក្រូចឆ្មា
  • សណ្ដែកដីលីង
  • ខ្ទឹមស, ម្ទេស
  • ស្លឹកជីនាងវង
  • បង្គាក្រៀម
វិធីធ្វើ៖
  1. ដាក់ខ្ទឹមស ម្ទេស ស្ករត្នោត បុកចូលគ្នានៅក្នុងត្បាល់អោយរៀងម៉ត់បន្តិច រួចដាក់ ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មា អំបិល បង្គាក្រៀម សណ្ដែកដី និង ក្ដាមប្រៃ បុកចូលគ្នាអោយចូលជាតិ ( អាចភ្លក់មើលបន្តិច អោយល្មមតាមការចូលចិត្ត )
  2. បន្ទាប់មកដាក់សណ្ដែកគួរ ប៉េងបោះ ល្ហុង និងជី បុកលុមៗអោយទន់ល្ហុង ទើបដួសដាក់ចានរួចជាការស្រេច ។
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖  មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ

No comments

Powered by Blogger.