Header Ads

ឆ្អឹង​ជំ​នី​ជ្រូក​អាំង

ម្ហូប​ប្រ​ភេទ​នេះ​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិ​សារ ថែម​ទាំង​ងាយ​ស្រួល​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ទៀត​ផង​។ភ្ញៀវ​របស់​អ្នក​ប្រា​កដ​ជា​ជក់ ​មាត់​ពេល​ដែល​ភ្លក់​ហើយ​ប្រាកដ​ជា​ចង់​ភ្លក់​ទៀត។ ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ហិល​ក៏​បាន​តាម​ចំ​ណង់​ចំ​ណូល​របស់​លោក​អ្នក។

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ១.៥ គីឡូក្រាម
  • ទឹកជ្រលក់ ១២៥ មីលីលីត្រ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្រាដំណើប ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកឃ្មុំ ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកប៉េងប៉ោះ ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ខ្ទឹមស ៤ ខ្លែបហាន់ជាស្រេច
  • ខ្ញីស្រស់ហាន់ជាស្រេច
  • ម្ទេសស្រស់វះយកគ្រាប់ចេញហើយហាន់ជាស្រេច
  • អំបិល និងម្រេចស្រស់ ។
វិធីធ្វើ៖
  1. ប្រាប់​ឱ្យ​គេ​កាប់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ឱ្យ​ហើយ​ប្រវែង​ពី ៤ ទៅ ៥ សង់​ទី​ម៉ែត្រ​។ ដាក់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ចូល​ទឹក​ក្តៅ។ បន្ថយ​កម្តៅ និង​រំ​ងាស់​រយៈ​ពេល ២០ នា​ទី​។
  2. ចាក់​ទឹក​ជ្រ​លក់ ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ ស្រា​ដំ​ណើប ស្ករ ទឹក​ឃ្មុំ ទឹក​ប៉េង​ប៉ោះ ខ្ទឹម​ស ខ្ញី និង​ម្ទេស​បញ្ចូល​គ្នា​ក្នុង​ចាន​គោម​មួយ​។ ដាក់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ចូល​ក្នុង​គ្រឿង​ដែល​អ្នក​លាយ​រួច​ច្រ​បល់​ចូល​គ្នា​។ បើ​សិន​ជា​អាច អ្នក​ដាក់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ដែល​ប្រ​លាក់​គ្រឿង​រួច គ្រប​ឱ្យ​ជិត​ដាក់​ក្លាស់​សេ​ក្នុង​ទូរ​ទឹក​កក​យ៉ាង​តិច​ពី ៣ ទៅ ៥ ម៉ោង ឬ​ក៏​ពេញ​មួយ​យប់​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​កាន់​តែ​ប្រ​សើរ​ឡើង ។
  3. ដាក់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ប្រ​លាក់​គ្រឿង​ចូល​ចង្ក្រាន​កម្តៅ ១៨០ អង្សា​សេ ។ រៀប​ក្រ​ដាស​អា​លុយ​មី​ញ៉ូម​ដាក់​លើ​ខ្ទះ រួច​ដាក់​ឆ្អឹង​ជំ​នីរ​ពង្រាយ​លើ​ខ្ទះ​នោះ ព្រម​ទាំង​ចាក់​គ្រឿង​ប្រ​លាក់​ពី​លើ​បន្ថែម ។ បន្ទាប់​មក​ដាក់​អំ​បិល និង​ម្រេច​ចូល ដុត​ក្នុង​រយៈ​ពេល ៤៥ នា​ទី ។ ប្រែ​វា​ចុះ​ឡើង​រហូត​ដល់​ខ្លោច​តិច​ៗ​។ ក្នុង​ការ​ញ៉ាំ​ម្ហូប​នេះ​ទាម​ទារ​ប្រើ​ក្រ​ដាស​ជូត​មាត់​ច្រើន​ព្រោះ​ថា​វា ​ប្រ​លាក់​ណាស់។


No comments

Powered by Blogger.