- គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់មាន់ ( កាត់ដុំៗ )
- គ្រឿងបុក ( គស់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ទឹមស )
- ម្ទេសក្រៀម ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ )
- សណ្ដែកដី ( បុកអោយរៀងម៉ត់បន្តិច )
- ម្នាស់ ( ពុះជាបួន កាត់ជាទទឹង )
- ខ្ទិះដូង ( ដើម និង ចុង )
- ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប
- ជ ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ )
វិធីធ្វើ៖
- ដាក់ខ្ទិះដូងដើម ចូលក្នុងឆ្នាំង រំងាស់អោយចេញប្រេងបន្តិច ដាក់ម្ទេសក្រៀមចូល
កូរអោយក្រហមបន្តិច ដាក់ប្រហុកចូល កូរបន្តអោយឈ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងបុក
និងសណ្ដែកដី កូរចូលគ្នាអោយឈ្ងុយគ្រឿង
- បន្ទាប់មកទើបដាក់ សាច់មាន់
ស្ករស ប៊ីចេង ម្សៅស៊ុប ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ ( ប្រសិនបើស្ងួតទឹក
អាចបន្ថែមខ្ទិះចុងចូលបន្តិច ) បន្តរំងាស់អោយឆ្អិនសាច់បន្តិច
ទើបដាក់ខ្ទិះចុងចូល ទុកអោយពុះ ទើបដាក់ ម្នាស់ និង អំពិលទុំចូល
ហើយភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត បន្តរំងាស់អោយរៀងឆ្អិនបន្លែហើយ
រួចជាការស្រេច ។
រក្សាសិទ្ធិដោយ៖
មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ
Post a Comment