Header Ads

ឆាលៀស

លៀស​គឺ​ជា​សត្វ​ឥត​ឈាម​មួយ​ប្រភេទ ដែល​គេ​តែង​តែ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជាម្ហូប​ដូចជា ស្ងោរ, ឆា... ជាពិសេសនោះ​គឺ​លៀស​ហាល​តែ​ម្តង។ ថ្ងៃនេះ​ផងដែរ យើងខ្ញុំ សូម​ធ្វើ​ការ​បង្ហាញ​ពី​វិធី ឆា​លៀស​ មក​ចែក​ជូន​ប្រិយមិត្ត​ ដូច​ខាង​ក្រោម៖
គ្រឿងផ្សំ៖
  • លៀស ២ កំប៉ុង ត្រាំទឹកឲ្យបាន ១ យប់ ដុស​លាងឲ្យស្អាត
  • ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • អំបិល ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ខ្ទឹមបំពង ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ខ្ញី ១៥០ ក្រាម ចិតជាសសៃវែងៗ កុំឲ្យតូចពេក
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ការ​ចាប់​ផ្តើម​អ្នក​ត្រូវ​យក​ឆ្នាំង​ខ្ទះ​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ញី​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​ទៅ​ត្រឡប់​មក​បន្តិច​សិន​ទើប​ដាក់​ ខ្ទឹម​បំពង ​រួច​ហើយឆា​បន្ត​ទៀត​ទើប​ដាក់​គ្រឿង​ថែម​។
  2. គ្រឿង​ដែល​ត្រូវ​ដាក់​បន្ថែម​មាន​ ម្រេច, អំបិល, ស្ករស ​និង​ប្រេងខ្យង​ រួច​ហើយ​ឆា​គ្រឿង​​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ សុំ​ដាក់​លៀស​ចូល​តាម​ក្រោយ​ដើម្បីឆា​បញ្ចូល​ជា​មួយ​គ្នាតែ​ម្តង​ បន្ទាប់​មក​ត្រូវគ្រប​ទុក​ប្រហែល​ ៥ នាទី ​ទើប​លៀស​ឆ្អិនល្អ។
  3. ទឹកជ្រលក់ ​​មាន​គ្រឿង​ផ្សំដូចជា ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ ២ កំពឹស ​ក្រូចឆ្មា ១ ចំហៀងផ្លែ ស្ករស ​ជិត ១ ស្លាបព្រាបាយ ​ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ កូរបញ្ចូលគ្នាជាការស្រេច៕


No comments

Powered by Blogger.