Header Ads

សម្លរម្ជូរយួនសាច់មាន់

យើងខ្ញុំមាន​មុខ​ម្ហូប​សម្លរ​ម្ជូរ​យួន​សាច់​មាន់​យក​មក​ជំ​រាប​ជូន​ និង​បង្ហាញ​ដល់​បងៗ​ ស្ត្រី​មេ​ផ្ទះ​ដែល​ខុស​ប្លែក​ពី​សម្លរ​ម្ជូរ​គ្រឿង​ និង​សម្លរ​ម្ជូរ​ធម្មតា។
គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់មាន់ ៤០០ ក្រាម ហាន់ជាដុំៗតូចល្មម
  • ខ្ទឹមស ៦ កំពឹស(បំពងឲ្យឈ្ងុយ)
  • ម្អម ១ កូនជង ហាន់ឲ្យល្អិតៗ
  • ត្រឡាច ១ ផ្លែ (តូចល្មម) ចិតជាដុំតូចៗ
  • ប៉េងប៉ោះ ៤ ផ្លែ (ចិតជា៤ចំណិត)
  • ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើម កាត់ជាកង់ៗ ២ ថ្នាំងដៃ
  • ផ្សិត ២០០ ក្រាមចិតជាចំណិតៗ
  • ម្នាស់ មួយចំហៀងកាត់ជាដុំៗ
  • ក្រអៅឈូក ៥​ ដើមកាត់កង់ៗប្រហែល ២ ថ្នាំងដៃ
  • ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកត្រី​ ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្កសរ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស៊ុត​ ៩ គ្រាប់ បកសំបកចេញឲ្យស្អាត
  • ដុំស៊ុបតុងយាំ ១ ដុំ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ការ​ចាប់​ផ្តើម​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ឆ្នាំង​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់​មក​ទើប​អ្នក​ដាក់​សាច់​មាន់​ និង​ម្សៅ​ស៊ុប​ចូល​រួច​ក៍​គ្រប​សិន​។
  2. នៅ​ពេល​ដែល​ទឹក​ពុះ​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ម្នាស់​
  3. ត្រឡាច​ និង​ប៉េង​ប៉ោះ​រួច​ហើយ​ក៍​គ្របម្តង​ទៀត​។​
  4. នៅ​ពេល​ដែល​ទឹក​ពុះ​ម្តង​ទៀត​ត្រូវ​ដាក់​ផ្សិត, ទឹកត្រី​,ស្កសរ​,អំបិល,ដុំស៊ុបតុងយាំ,ក្រអៅឈូក​, ស៊ុត ​និង​ខ្ទឹម​បំពង​គ្រប​មួយ​សន្ទុះ​ប្រហែល​ជា ​១០,១៥ នាទី​ចាំ​អ្នក​បង់​ម្អម​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច។​


No comments

Powered by Blogger.