Header Ads

សម្លរម្ជូរប្រេតសាច់មាន់

គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់មាន់
  • ផ្សិតចំបើង
  • រំដេង, រមៀត, គល់ស្លឹក​គ្រៃ, ម្ទេស​ក្រហម, ស្លឹក​ក្រូច​សើច, ក្រូច​ឆ្មា, ស្លឹកម្រះ​ព្រៅ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹម​ក្រហម
  • ប្រហុក
  • ទឹក​ត្រី, អំបិល, ស្ករ​សរ​, ប៊ីចេង​
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​កាប់​សាច់​មាន់​ ជា​ដុំ​ៗ​តូច​ៗ​ល្មម​ជា​មុន​សិន។
  2. ដាក់​ចិញ្ច្រាំ​ប្រហុក ដំគល់ស្លឹក​គ្រៃ រំដេង ម្ទេស​ក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ក្រហម រមៀតឲ្យ​រាង​ទក់​បន្តិច ទុក​មួយ​អន្លើ​។
  3. បន្ទាប់​ពី​កាប់​សាច់​មាន់ ​នឹង​ដំគ្រឿង​ផ្សំ ​រួច​មក​អ្នក​គួរ​​ យក​សាច់​នឹង​គ្រឿង​ផ្សំ​ដែល​បាន​ដំ​នឹង​ចិញ្ច្រាំ​ទាំង​នោះ​ មក​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​មួយ​ បន្ទាប់​ម​បន្ថែម​ស្លឹក​ក្រូច​សើច អំបិល​កន្លះ​ស្លាព្រាកាហ្វេ ទឹក​ត្រី​ ៣ ស្លាព្រា​បាយ ស្ករ​សរ ​១ ស្លាព្រាបាយ​ ប៊ីចេង​មួយ​ចុង​ស្លាព្រាកាហ្វេ ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មា​ចូល​ ធ្វើ​ការ​កូរ​ច្របល់​វា​ ឲ្យ​សព្វចូល​គ្នា​​។ ជា​បន្ត​មក​ទៀត​នោះគឺ​យក​ឆ្នាំង​ដែល​មាន​គ្រឿង​ទាំង​​នេះ ​ទៅ​ដាក់​ចំអិន​លើ​ភ្លើងដែល​មាន​កម្តៅ​តិចៗ។
  4. អ្នក​ត្រូវ​បន្ត​ចំអិន​វា​ ក្នុង​កម្តៅ​បន្តិច​ៗ​នេះ រហូត​ដល់​មាន​ទឹក​ជោ​ឡើង ​អំពី​គ្រឿង​ផ្សំទាំង​នោះ ដែល​មាន​រយះ​ពេល​ប្រហែល​ជា ១៥ ​ទៅ ​២០ ​នាទី។
  5. ក្រោយ​ពី​សង្កេត​ឃើញ​ ថា​មាន​ទឹក​ជោ​ឡើង​មក​ហើយ​នោះ ​អ្នក​គួរ​បន្ថែម​ទឹក​ធម្មតា ​ចូល​​ក្នុង​សម្ល​របស់​អ្នក​ ទៅ​​តាម​កម្រិត​​ដែល​អ្នក​ចង់​បាន រួច​រង​ចាំ​ឲ្យ​សម្ល​របស់​អ្នក​ពុះ​កញ្ច្រោះ​ ឬ​ក៏​សាច់​របស់​អ្នក​រាង​ផុយ​។
  6. បន្ទាប់​ពី​រង​ចាំ​​ឲ្យ​សម្លរ​របស់​អ្នក​ពុះ​រួច​មក​ អ្នក​គួរ​បន្ថែម​ផ្សិត​ចំបើង​​​ ព្រម​ទាំង​​ម្រះ​ព្រៅ​ចូល ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​ តាម​ចំណូល​ចិត្តជា​ការ​ស្រេច៕

នេះជាវីដេអូបង្ហាញពីរបៀបចំអិន​ សម្លរម្ជូរប្រេតសាច់មាន់៖


No comments

Powered by Blogger.