Header Ads

ស្ងោរ​ស្ពៃ​ក្តោប​ស្នូល​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ

មុខ​​ម្ហូប​​ដែល​​មយើងខ្ញុំលើក​​យក​​មក​​ជំរាប​​ជូន​​ដល់​​ប្រិយ​មិត្ត​​នៅ​ ​ថ្ងៃ​​នេះ ​ប្រហែល​​ជា​​ប្លែក​​បន្តិច ​ពី​ព្រោះ​វា​ជា​ម្ហូប​មួយ​មុខ​របស់​​ថៃ ដែល​​គេ​​យក​​ស្ពៃ​ក្តោប​​មក​​រុំ​​ជា​​មួយ​​សាច់​​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ហើយ​គេ​ ​ឲ្យ​​ឈ្មោះ​​ថា ​ស្ងោរ​ស្ពៃ​ក្តោប​ស្នូល​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ។​
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ស្ពៃ​ក្តោប ៣០០ ​ក្រាម​ពុះ​ជា​ពី​ បក​ចេញ​ជា​ស្រទាប់ៗ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត
  • សាច់​ជ្រូក ៤០០ ក្រាម​ចិញ្ច្រាំឲ្យ​ម៉ត់
  • ស្លឹក​ខ្ទឹម ៣ ដើម​កាត់​យក​តែស្លឹក​ទុក​ទាំង​វែង
  • ផ្សិត ២០០ ក្រាម (ផ្សិត​ចិន) ពុះ​ជា​ពីរ
  • ការ៉ុត ១ ​មើម​កាត់​ទទឹង​ជា​ចំណិតៗ ឬចិត​ជា​ក្បាច់​រឹត​តែ​ល្អ
  • ស្ករស ១ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ
  • ទឹក​ស៊ី​អ៊ីវ ១ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ
  • ប្រេង​ខ្យង ១ ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
  • ខ្ទឹមស ៣ កំពឹសចិញ្ច្រាំ
  • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៤ ដើម ២ដើមហាន់តូចៗ ២ ដើមទុកដាក់ក្នុងឆ្នាំងសម្លរ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ដំបូង​ត្រូវ​ដាំ​ទឹក​ស្រស់​ស្ពៃក្តោប​ និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ជា​មុន​សិន​ ពេល​ដែល​ទឹក​​ពុះ​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​អំបិល​ ១ ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ដែល​កំ​ពុង​ពុះ​នោះ ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​ស្ពៃ​ក្តោប​ និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចូល​ទុក​ប្រហែល​ជា ​៣០ វិនាទី​ ទើប​ស្រង់​ចេញ​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ត្រជាក់​រួច ហើយ​ក៍​ស្រង់​ពី​ទឹក​ត្រជាក់​ទុក​មួយ​ផ្នែក​សិន។
  2. អ្នក​ត្រូវ​យក​ចាន​គោម​ធំ​មួយ​ដើម្បី​ដាក់​ប្រឡាក់​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ ដែល​មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូចជាៈ ​ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ដែល​បាន​ហាន់តូចៗ, ខ្ទឹមស, ម្រេច, ស្ករស, ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ប្រេងខ្យង​ និង​ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ​រូច​កូរ​បញ្ចូល​គ្នា​រហូត​ទាក់​តែ​គ្រឿង​ចូល​បាន​សប់​ល្អ។​
  3. យក​ស្ពៃ​ក្តោប​ដែល​បាន​ស្រស់​រួច​ពន្លារ​ឲ្យ​រាប​បន្ទាប់​មក​ដាក់​សាច់​ ជ្រូក​ដែល​បាន​ផ្សំ​គ្រឿងរួច ​១ ស្លាបព្រាបាយ​ដាក់​នៅ​ចំហៀង​ស្ពៃ​រួច​ក៍​មូរ​ហើយ​យក​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចង​ឲ្យ​ ជាប់​ទុក​មួយ​ផ្នែក​សិន។
  4. យក​ឆ្នាំង​ដាក់​ដាំ​ទឹក​ឲ្យពុះ​ដាក់​ដើម​ជីវ៉ាន់ស៊ុយ, ការ៉ុត, ផ្សិត, អំបិល ​កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ​ និង​ស្ពៃក្តោប​ដែល​បាន​រុំ​សាច់​ជ្រូក​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​រួចគ្រប​ ១០-១៥ នាទី ​ឬ​រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន​ជា​ការ​រួចរាល់៕
 វីដេអូ ស្ងោរស្ពៃក្តោបបែបថៃ៖



No comments

Powered by Blogger.