Header Ads

វិធីធ្វើ លតឆា

អាហារ​ដែល​ឆ្ងាញ់​គឺ​ត្រូវ​ពឹង​លើ​គ្រឿង បើ​ទោះ​បី​ជា​អាហារ​ទាំង​នោះ​ត្រូវបាន​គេ​រៀប​ចំឡើង​ល្អ​យ៉ាង​ណា​ក៏​ដោយ តែ​ការ​ផ្សំ​គ្រឿង​មិន​គ្រប់​ចំនួន​ក៏​មិន​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ដែរ។ ដូច្នេះ​មុន​នឹង​ចាប់​ផ្តើម​ធ្វើ​ម្ហូប​មួយ​មុខនេះ សូម​បងៗ ដែល​ជាស្ត្រី​មេផ្ទះ​គ្រប់​រូប រក​ទិញ​គ្រឿង​ឲ្យ​សព្វគ្រប់​សិន ដើម្បី​កុំ​ឲ្យ​ខ្វះខាត​នៅ​ពេល​ដែល​ចាប់​ផ្តើម​ធ្វើ។
 គ្រឿងផ្សំ៖
  • លត ៤០០ ក្រាម
  • បង្គា ១០០ ក្រាម បកសំបកយកក្បាលចេញ
  • សណ្តែកបណ្តុះ ១០០​ ក្រាម
  • ផ្កាកាឆាយ ២០០ ក្រាម កាត់ប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃ
  • ខ្ទឹមស ២ កំពឹស ដំឲ្យបែក
  • ម្រេច ១ ចុងស្លាបកាហ្វេ
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវដាក់ពេលញ៉ាំ
  • ទឹកម្ទេសដាក់ពេលញ៉ាំ
  • ស៊ុត ១ គ្រាប់
  • ប្រេងឆា
  • ជ្រក់ខ្ទឹមស ដាក់ពេលញ៉ាំ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​យក​ស៊ុត​មក​ដាក់​ចៀន​ឲ្យ​ឆ្អិន​សិន​ ប៉ុន្តែ​មិន​បាច់​ត្រឡប់​ស៊ុត​ដែល​ចៀន​នោះ​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត​ទេ ​ដើម្បី​មើល​ទៅ​ឲ្យ​មាន​សោភ័ណ​ភាព​ពេល​ដាក់​ពី​លើ។​
  2. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅ​បន្ទាប់​មក​ដាក់​លត​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​ទៅ​ ត្រឡប់​មក​ប្រហែល​ ៥-១០ ​នាទី ឬ​មើល​ទៅ​លត​ឡើង​៣. ដាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្តៅ​ដាក់​ខ្ទឹមស ​ដែល​បាន​ដំ​រួច​ ២ កំពឹស​ចូល​ពេល​ខ្ទឹម​ឈ្ងុយ​ដាក់​បង្គា​រួច​ឆា​ពីរ​បី​ត្រឡប់​ដាក់​ម្រេច​ ១ចុងស្លាប​ព្រាហាហ្វេ​រួច​ឆា​ទៀត​រហូត​ទាល់​តែ​បង្គា​ឆ្អិន​ទើប​ដាក់​ផ្កា​ កាឆាយ​ និង​សណ្តែក​បណ្តុះ​ចូល​ឆា​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ដួស​ដាក់​ក្នុង​ចាន​រួច​យក​ ស៊ុត​ដែល​ចៀន​ឆ្អិន​ដាក់​ពី​លើជាការស្រេច៕
វីដេអូ លតឆាពងទា៖




No comments

Powered by Blogger.