Header Ads

ស៊ុតចំហុយប្រហុក ជាមួយសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ



សម្រាប់​ថ្ងៃ​​​ដើមសប្តាហ៍​នេះ យើងខ្ញុំ សូម​លើ​​យក​មុខ​ម្ហូប​មួយ​បែប​ទៀត ដែល​ប្រជាជន​ខ្មែរ​តែង​តែ​និយម​ចូល​ចិត្ត​ ​និង​តែង​តែ​ធ្វើ​ញ៉ាំ​​នៅ​តាម​គ្រួសារ​នីមួយៗ​​ គឺស៊ុតចំហុយ​ប្រហុក​ជា​មួយ​សាច់ជ្រូក។​​
 គ្រឿងផ្សំ៖
  • សាច់ជ្រូក ១៥០ ក្រាម ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
  • ប្រហុក ២ ស្លាបព្រាបាយ ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
  • ម្ទេស ហាន់តូចៗដាក់តាមចំណូលចិត្ត
  • ស៊ុត ២ គ្រាប់
  • ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ប៊ីចេង ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ៖
  1. ជា​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​យក​សាច់​ជ្រូក ​និង​ប្រហុក​ (ចិញ្ច្រាំ) ម្ទេស ​ប៊ីចេង​ និងស្ករស ​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ចូល​គ្រឿង។
  2. យក​ចាន​គោម​មួយ​មក​ដាក់​សាច់​ជ្រូក​ដែល​បាន​ចិញ្ច្រាំ​ជា​មួយ​គ្រឿង​បន្ទាប់ ​មក​គោះស៊ុត​ចូល និង​បន្ថែម​ទឹក​ត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​រូច​ហើយ​ កូរ​វា​បញ្ចូល​គ្នា​រហូត​ទាល់​តែ​ចូល​គ្នា​បាន​សពល្អ។
  3. យក​សាច់​ជ្រូក​ដែល​បាន​កូរ​បញ្ចូល​ជា​មួយ​ស៊ុត​រួច​រាល់​ហើយ យក​មក​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដើម្បី​ចំហុយ​ (កុំភ្លេចគ្របគំរប) ប្រហែល​ជា​ ១០-១៥នាទី ​ជាការស្រេចអ្នក​​និង​ឃើញ​ដូច​រូប៕


No comments

Powered by Blogger.