ជើងមាន់បំពង
គ្រឿងផ្សំ៖
- ជើងមាន់ ស្លឹកខ្ទឹម ដើមខ្ទឹម ខ្ទឹមស ការ៉ុត ត្រសក់ សាលាដ
- ប្រេងឆា អំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- ស្លឹកខ្ទឹមត្រូវហាន់ប្រវែងប៉ុនម្រាមដៃ។
2- ខ្ទឹមសត្រូវចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ដ្ឋ រួចដាក់ក្នុងខ្ទះមានប្រេងឆាក្ដៅខ្លាំង។
3- នៅពេលដែលខ្ទឹមសឡើងក្រហមត្រូវដាក់ស្លឹកខ្ទឹមដែលហាន់រួចចូល រួចសឹមបន្ថែមអំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុបបន្តិច។
4- ជើងមាន់ត្រូវកោសលាងឲ្យស្អាត រួចបំពងជាមួយប្រេងឆាឲ្យឡើងស្រួយ។
5- ជើងមាន់ដែលបំពងរួចត្រូវយកទៅក្រឡុកជាមួយខ្ទឹមបំពងឲ្យចូលជាតិនោះជាការស្រេច។
Post a Comment