Header Ads

ញាំ​ព្រលឹត​បង្គាស្រស់

គ្រឿងផ្សំ៖
- ព្រលឹត ជីរ​គ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បង្គាក្រៀម សណ្ដែកដី​លីង បង្គា​ស្រស់
- ទឹកត្រី ស្ករស និង​ម្សៅស៊ុប​។

វិធីធ្វើ៖
1- ដំបូង​ត្រូវ ធ្វើ​ទឹកត្រី​កោះកុង​ដោយ​យក​ខ្ទឹម​ស​បុក​ជាមួយ​ម្ទេស​រួច​បន្ថែម​ស្ករស ប៊ីចេង និង​ទឹកត្រី​ចូល។
2- ព្រលឹត​ត្រូវ​លាង​កោស​ឲ្យ​ស្អាត​រួច​កាត់​ជា​កង់ៗ​ប្រមាណ​២​ថ្នាំងដៃ​។
3- ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមក្រហម​ត្រូវ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ​។
4- ជីរ​ត្រូវ​បេះ​យក​ស្លឹក​ល្អៗ​ទុក​។
5- បង្គា​ស្រស់​ត្រូវ​ស្រុះ​មួយ​ភ្លែត​រួច​បក​សម្បក​។
6- រីឯ​បង្គាក្រៀម​ត្រូវ​លាង​ទឹក​រួច​ពូត​ឲ្យ​ស្ងួត។
7- បន្លែ​ព្រលឹត ត្រសក់ ជីរ​គ្រប់​មុខ ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមក្រហម​ត្រូវ​យក​ទៅ​ញាំ​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ក្នុង​ចាន​គោម​រួច​សឹម ស្រោច​ទឹកត្រី​កោះកុះ រោយ​ម្សៅស៊ុប និង​ដាក់​សណ្ដែកដី​បុក។
*** បរិមាណ​តិច​ឬ​ច្រើន​នៃ​ការ​ដាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​គឺ​អាស្រ័យ​លើ​ចំណង់ចំណូល ចិត្ត​របស់​អ្នក​ទេ​៕

No comments

Powered by Blogger.