ញាំព្រលឹតបង្គាស្រស់
គ្រឿងផ្សំ៖
- ព្រលឹត ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បង្គាក្រៀម សណ្ដែកដីលីង បង្គាស្រស់
- ទឹកត្រី ស្ករស និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- ដំបូងត្រូវ ធ្វើទឹកត្រីកោះកុងដោយយកខ្ទឹមសបុកជាមួយម្ទេសរួចបន្ថែមស្ករស ប៊ីចេង និងទឹកត្រីចូល។
2- ព្រលឹតត្រូវលាងកោសឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាកង់ៗប្រមាណ២ថ្នាំងដៃ។
3- ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ។
4- ជីរត្រូវបេះយកស្លឹកល្អៗទុក។
5- បង្គាស្រស់ត្រូវស្រុះមួយភ្លែតរួចបកសម្បក។
6- រីឯបង្គាក្រៀមត្រូវលាងទឹករួចពូតឲ្យស្ងួត។
7- បន្លែព្រលឹត ត្រសក់ ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវយកទៅញាំច្របល់ចូលគ្នាក្នុងចានគោមរួចសឹម ស្រោចទឹកត្រីកោះកុះ រោយម្សៅស៊ុប និងដាក់សណ្ដែកដីបុក។
*** បរិមាណតិចឬច្រើននៃការដាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិគឺអាស្រ័យលើចំណង់ចំណូល ចិត្តរបស់អ្នកទេ៕
- ព្រលឹត ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បង្គាក្រៀម សណ្ដែកដីលីង បង្គាស្រស់
- ទឹកត្រី ស្ករស និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
1- ដំបូងត្រូវ ធ្វើទឹកត្រីកោះកុងដោយយកខ្ទឹមសបុកជាមួយម្ទេសរួចបន្ថែមស្ករស ប៊ីចេង និងទឹកត្រីចូល។
2- ព្រលឹតត្រូវលាងកោសឲ្យស្អាតរួចកាត់ជាកង់ៗប្រមាណ២ថ្នាំងដៃ។
3- ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ។
4- ជីរត្រូវបេះយកស្លឹកល្អៗទុក។
5- បង្គាស្រស់ត្រូវស្រុះមួយភ្លែតរួចបកសម្បក។
6- រីឯបង្គាក្រៀមត្រូវលាងទឹករួចពូតឲ្យស្ងួត។
7- បន្លែព្រលឹត ត្រសក់ ជីរគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមត្រូវយកទៅញាំច្របល់ចូលគ្នាក្នុងចានគោមរួចសឹម ស្រោចទឹកត្រីកោះកុះ រោយម្សៅស៊ុប និងដាក់សណ្ដែកដីបុក។
*** បរិមាណតិចឬច្រើននៃការដាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិគឺអាស្រ័យលើចំណង់ចំណូល ចិត្តរបស់អ្នកទេ៕
Post a Comment