Header Ads

សាច់ជ្រូក​បំពង​ឆា​ម្រះព្រៅ ​រស​ជាតិ​​ប្រៃ​ជូរអែម

គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់ សណ្តែក​កួរ ម្រះព្រៅ ខ្ទឹម​បារាំង អម្ពិល ម្ទេស​ស្រស់
- ប្រេង​ឆា អំបិល ស្ករស និង​ម្សៅស៊ុប

វិធីធ្វើ៖
1- មុន​ដំបូង​យក​សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ហាន់​ជា​កង់ៗ​តូចៗ​ល្មម​ទុក​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក​ទើប​យក​វា​ទៅ​បំពង​ឲ្យ ស្រួយ។
2- បន្ទាប់មក​ទៀត​គឺ​ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ខ្ទះ​ដាក់​ឲ្យ​ក្តៅ​រួច​ហើយ​ចាក់ សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់​បំពង រួច​ឆា​ចូល​ជាមួយ​នឹង​គ្រឿងផ្សំ​ដូចជា​អំបិល ស្ករស និង​ម្សៅស៊ុប រួច​ថែម​អម្ពិល​ទុំ​ចូល​បន្តិច​ក៏​បាន ឬ​ក៏​ដាក់​ក្រូច​ឆ្មារ​ក៏​បាន​ទៅ​តាម​ចំណង់ចំណូល​ចិត្ត រួច​ហើយ​ចាក់​ទឹក​ចូល​បន្តិច​ឆា​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ចូលជាតិ​ចាំ​ដាក់​សណ្តែកកួរ និង​ខ្ទឹម​បារាំង​ចូល​ឆា​ចូល​គ្នា​ហើយ​បាន​ដាក់​ម្រះព្រៅ និង​ម្ទេស​ចូល​ចុងក្រោយ រួច​ភ្លក្ស​រសជាតិ​ជូរប្រៃ​ផ្អែម​ហើយ​ជា​ការ​ស្រេច។

No comments

Powered by Blogger.