សាច់ជ្រូកបំពងឆាម្រះព្រៅ រសជាតិប្រៃជូរអែម
គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ សណ្តែកកួរ ម្រះព្រៅ ខ្ទឹមបារាំង អម្ពិល ម្ទេសស្រស់
- ប្រេងឆា អំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុប
វិធីធ្វើ៖
1- មុនដំបូងយកសាច់ជ្រូកបីជាន់លាងទឹកឲ្យស្អាត ហាន់ជាកង់ៗតូចៗល្មមទុកឲ្យស្រស់ទឹកទើបយកវាទៅបំពងឲ្យ ស្រួយ។
2- បន្ទាប់មកទៀតគឺចាក់ប្រេងឆាចូលខ្ទះដាក់ឲ្យក្តៅរួចហើយចាក់ សាច់ជ្រូកបីជាន់បំពង រួចឆាចូលជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំដូចជាអំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុប រួចថែមអម្ពិលទុំចូលបន្តិចក៏បាន ឬក៏ដាក់ក្រូចឆ្មារក៏បានទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត រួចហើយចាក់ទឹកចូលបន្តិចឆាចូលគ្នាឲ្យចូលជាតិចាំដាក់សណ្តែកកួរ និងខ្ទឹមបារាំងចូលឆាចូលគ្នាហើយបានដាក់ម្រះព្រៅ និងម្ទេសចូលចុងក្រោយ រួចភ្លក្សរសជាតិជូរប្រៃផ្អែមហើយជាការស្រេច។
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ សណ្តែកកួរ ម្រះព្រៅ ខ្ទឹមបារាំង អម្ពិល ម្ទេសស្រស់
- ប្រេងឆា អំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុប
វិធីធ្វើ៖
1- មុនដំបូងយកសាច់ជ្រូកបីជាន់លាងទឹកឲ្យស្អាត ហាន់ជាកង់ៗតូចៗល្មមទុកឲ្យស្រស់ទឹកទើបយកវាទៅបំពងឲ្យ ស្រួយ។
2- បន្ទាប់មកទៀតគឺចាក់ប្រេងឆាចូលខ្ទះដាក់ឲ្យក្តៅរួចហើយចាក់ សាច់ជ្រូកបីជាន់បំពង រួចឆាចូលជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំដូចជាអំបិល ស្ករស និងម្សៅស៊ុប រួចថែមអម្ពិលទុំចូលបន្តិចក៏បាន ឬក៏ដាក់ក្រូចឆ្មារក៏បានទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត រួចហើយចាក់ទឹកចូលបន្តិចឆាចូលគ្នាឲ្យចូលជាតិចាំដាក់សណ្តែកកួរ និងខ្ទឹមបារាំងចូលឆាចូលគ្នាហើយបានដាក់ម្រះព្រៅ និងម្ទេសចូលចុងក្រោយ រួចភ្លក្សរសជាតិជូរប្រៃផ្អែមហើយជាការស្រេច។
Post a Comment