Header Ads

សៀងខ្មៅ

គ្រឿងផ្សំ Ingredients:
  • សណ្តែកខ្មៅ 100g steam black bean
  • ប្រេងឆា ២វែក 2 large spoon cooking oil
  • ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ ៤ស្លាបព្រាបាយ 4 table spoon minced garlic
  • ខ្ទឹមក្រហម ៤ស្លាបព្រាបាយ 4 table spoon minced red onions
  • មើមខ្ញីចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រាបាយ 2 table spoon minced ginger
  • ម្ទេសចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រា 2 table spoon minced hot pepper
  • ស្រាស ១វែក 1 large spoon rice vine
  • អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ 2 teaspoon salt
  • ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 1 teaspoon freshly ground black pepper
របៀបធ្វើ Methods:
  1. ត្រាំសណ្តែកខ្មៅមួយយប់ ព្រឹកឡើងស្ងោរអោយឆ្អិន ទើបយកទៅចិញ្ច្រាំអោយល្អិតៗ ចង់អោយម៉ដ្ឋក៏បាន មិនអោយម៉ដ្ឋក៏បាន។
  2. កំដៅប្រេងឆាក្នុងឆ្នាំង ហើយដាក់ខ្ទឹមក្រហម និងខ្ញី ចូល លីងអោយក្រហមក្រមៅ ទើបចាក់ខ្ទឹមស ចូល លីងអោយក្រហមល្អ។
  3. ចាក់ស្រាសចូល ហើយថែម អំបិល ម្រេចនិងម្ទេសចិញ្ច្រាំ ចូល កូរអោយសព្វ។
  4. ចាក់ទឹក ៦វែកចូល ហើយចាក់សៀងចូល រំងាស់អោយពុះតិចៗ អោយចូលជាតិ រហូតរីងស្ងួតទឹកល្អ ទើបដួសទុក។
  5. សៀងខ្មៅ ជាគ្រឿងផ្សំ សម្រាប់ ដាក់ជាមួយ ម្ទេសលីងខ្លាញ់ សម្រាប់ឆាសាច់មឹក ឬ សាច់សមុទ្រផ្សេងៗ លាយជាមួយបន្លែ ជាដើម។
  6. សូមកុំដាក់ស្ករ ក្នុងសៀងនេះ ព្រោះស្ករធ្វើអោយឆាប់ដុះផ្សិត ខូចគុណភាព។





 រក្សាសិទ្ធិដោយ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍

No comments

Powered by Blogger.