Header Ads

ជើង​ជ្រូក​បំពង​ស្រួយ​បែប ​អាល្លឺម៉ង់

គ្រឿងផ្សំ៖
  1. ជើង​ជ្រូក ខ្ទឹមបារាំង ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ជប៉ុន
  2. ប្រេង​ឆា ម្សៅស៊ុប​ អំបិល ស្ករស ម្ទេស សាលាដ​សង ការ៉ុត និង​ស្លឹក​ចេក​។
វិធីធ្វើ៖
  1. វិធី​ចម្អិន​មាន​លក្ខណៈ​ងាយៗ​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​ជើង​ជ្រូក​មក​កោស​រោម​ឲ្យ​ស្អាត រួច​យកទៅ​ចំហុយ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម។
  2. ក្រោយ​ពី​ឆ្អិន​ហើយ ជើង​ជ្រូក​នោះ​ត្រូវ​យក​ទៅ​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ​រួមមាន ម្សៅស៊ុប អំបិល និង​ស្ករស ហើយ​បំពង​វា​ឲ្យ​ស្រួយ​សឹម​ទុក​ឲ្យ​ស្រក់​ខ្លាញ់​បន្តិច​។
  3. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ត្រូវ​ហាន់ជើង​ជ្រូក​នោះ​ជា​ដុំៗ​ទុក​មួយ​អន្លើ​សិន​។ *** ចំពោះ​ទឹក​ជ្រលក់​វិញ គ្រាន់​តែ​លាយ​ដោយ​ចិញ្ច្រាំ​ខ្ទឹម​បារាំង និង​ម្ទេស​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ ហើយ​ដាក់​ក្នុង​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ជប៉ុន​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​។
  4. ចុង​ក្រោយ​បំផុត ការ​លម្អ​ចាន​គឺ​ត្រូវ​រៀប​ស្លឹក​ចេក រួច​ទ្រាប់​ដោយ​បន្លែ​សាលាដ​សង មុន​នឹង​ដាក់​ជើង​ជ្រូក​បំពង​ពី​លើ​។
  5. ម្ទេស ​ត្រូវ​ហាន់​បំបែក​ជា​៥ ហើយ​ត្រាំ​ទឹក​ដើម្បី​ឲ្យ​វា​រីក​ដូច​ផ្កា។ ចំណែក​ឯ​ការ៉ុត​ត្រូវ​ឆ្លាក់​ជា​ផ្កា​កុលាប រួច​តម្រៀប​នៅ​ក្បែរ​ចាន​ជាមួយ​ទឹក​ជ្រលក់​នោះ​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments

Powered by Blogger.