Header Ads

ត្រី​អប់​ត្រួយ​អម្ពិល​

គ្រឿងផ្សំ៖
  1. ត្រីខ្ជឹង ត្រីរ៉ស់ ឬ​កូន​ត្រី កំពឹស ម្ទេស ខ្ទិះ​ដូង ម្ចូរ​អម្ពិល ឬ​សណ្តាន់ ប្រហុក ម្រះ​ព្រៅ ម្ទេស​ប្លោក គ្រឿង​បុក (គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ស្លឹក​ក្រូច​សើច រមៀត រំដេង ខ្ជាយ ខ្ទឹមស)
  2. ប្រេង​ឆា អំបិល ស្ករ​ត្នោត ម្ទេស និង​ម្សៅ​ស៊ុប។
  3. បន្លែ​អន្លក់​មាន សណ្តែក​បណ្តុះ ត្រយូង​ចេក ព្រលិត ផ្កាស្នោ ដើម​ចេក ភ្លៅ​កង្កែប ត្រសក់ ឬ​បន្លែ​ដទៃ​ទៀត​តាម​ចំណូល​ចិត្ត។
វិធីធ្វើ៖
  1. វិធី​ចម្អិន​វិញ​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក ត្រី​ខ្ជឹង ត្រីរ៉ស់ ឬ​កូន​ត្រី ទៅ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចៀន​ជាមួយ​ប្រេង​ឆា​ពីរ​បី​ត្រឡប់កុំ​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​ឆ្អាប។
  2. បន្ទាប់​មក​ត្រូវ​ចាក់​គ្រឿង​បុក និង​ប្រហុក​ចិញ្ច្រាំ​រំលីង​ចូល​គ្នា​រួច​សឹម​ដាក់​កំពឹស និង​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ​ដូច​ជា ស្ករ​ត្នោត អំបិល ម្សៅ​ស៊ុប និង​ទឹក​អម្ពិល​ដោយ​ទុក​មួយ​រំពុះ។
  3. ចុង​ក្រោយ​ត្រូវ​បន្ថែម​ខ្ទិះ​ដូង និង​ដាក់​ម្ទេស​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច។

No comments

Powered by Blogger.