ឆាកែងឆ្អឹងជំនីរជ្រូកត្រប់ស្រួយ
គ្រឿងផ្សំ៖
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកត្រប់ស្រួយ សណ្ដែកដី ជីរនាងវង គ្រឿងបុក ត្រប់ពុតលំញង ខ្ទិះដូង ម្ទេសឆ្អើរ ម្ទេស
- អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ទឹកត្រី ខ្ទឹមសនិងប្រេងឆា។
- វិធីចម្អិនគឺដំបូងត្រូវយកឆ្អឹងជំនីរជ្រូកទៅលាងទឹកឲ្យស្អាត រួចកាត់ជាកង់ៗ
- ហើយចាប់ផ្ដើមបុកគ្រឿងមាន រំដេង ស្លឹកគ្រៃ រមៀត ស្លឹកក្រូចសើច ខ្ជាយ និងខ្ទឹមសឲ្យម៉ដ្ឋ។
- ម្ទេសឆ្អើរត្រូវចិញ្ច្រាំ។
- ចាប់ផ្ដើមចាក់ប្រេងឆាចូលឆ្នាំង ហើយរំលីងគ្រឿង និងម្ទេសឆ្អើរចូលគ្នាជាមួយឆ្អឹងជំនីរជ្រូក។
- ចាប់ផ្ដើមចាក់ខ្ទិះដូងដោយថែមទឹកបន្តិច សឹមបង់អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប និងទឹកត្រី។
- ចំពោះឆ្អឹងជំនីរជ្រូកសម្រាប់ឆា គេអាចយកទៅចៀនសិន ឬក៏ឆាទាំងស្រស់ដូច្នេះក៏បាន។
- ក្រោយពីកូរឲ្យចូលជាតិ ឆ្អិនល្មម ចាប់ផ្ដើមដាក់ត្រប់ស្រួយ និងត្រប់ពុតលំញងឲ្យឆ្អិនបន្លែ ទើបដាក់ជីរនាងវង និងម្ទេសរួចបិទភ្លើងជាការស្រេច។
Post a Comment