Header Ads

ឆា​តៅហ៊ូ​បំពង​ជាមួយ​បង្គា​ស្រស់

គ្រឿងផ្សំ៖
  • តៅហ៊ូទន់ បង្គា​ស្រស់ ផ្កា​ខាត់ណា​បៃតង​ប្រូខូលី ផ្សិត​ម្ជុល ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ពងមាន់
  • ម្សៅឆា អំបិល ស្ករស ខ្ទឹមស ទឹក​ស៊ីអ៊ីវចិន និង​ម្សៅស៊ុប
វិធីធ្វើ៖
  1. ដំបូង​ ត្រូវ​ស្រុស​ផ្កា​ខាត់ណា​បៃតង ក្នុង​ទឹក​ដែល​មាន​លាយ​ប្រេង​ឆា​បន្តិច ដើម្បី​រក្សា​ពណ៌​របស់​បន្លែ​នេះ​ឲ្យ​នៅ​បៃតង​ស្រស់។
  2. នៅ​ពេល​ដែល​វា​ឆ្អិន​ល្មម ត្រូវ​ស្រង់​វា​ចេញ។
  3. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ ចាប់​ផ្ដើម​បំពង​តៅហ៊ូ​ឲ្យ​ក្រៀម​សម្បក​បន្តិច និង​ឆ្អិន​ល្មម រួច​ដាក់​លើ​ចង្អើរ​ឲ្យ​ស្រក់​ប្រេង។
  4. បន្ទាប់​មក​ចាក់​ប្រេង​ឆា​ រួច​បំពង​ខ្ទឹមស​ឲ្យ​ឈ្ងុយ
  5. បន្ទាប់​មក​ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ​ទាំង​អស់​ចូល​រួម​មាន អំបិល ស្ករស ទឹក​ស៊ីអ៊ីវចិន និង​ម្សៅស៊ុប។
  6. បន្ទាប់​មក​យក​ម្សៅឆា​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​ទឹក ហើយ​ចាក់​ចូល​ខ្ទះ មុន​នឹង​ដាក់​ផ្កា​ខាត់ណា​បៃតង ផ្សិត​ម្ជុល​តៅហ៊ូ​បំពង និង​បង្គា​ស្រស់​ចូល រួច​កូរ​ឲ្យ​ឆ្អិន​។
  7. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ត្រូវ​គោះពង​មាន់​ចូល​ហើយ​កូរ​ឲ្យ​ឡើង​សរសៃ​ឆ្មារៗ រួច​ដួស​ដាក់​ចាន រោយ​ជីរ​វ៉ាន់ស៊ុយ នោះ​ជា​ការ​ស្រេច។

ប្រភព៖ ភ្នំពេញប៉ុស្ត៍

No comments

Powered by Blogger.